Ensimmäinen työhaastattelu PT:nä - 7 vinkkiä

Olemme käyneet läpi lukuisia työhaastatteluja sekä itse personal trainerin töitä hakiessa että työnantajan roolissa, joten halusimme jakaa muutaman helpon vinkin, joita noudattamalla voit parantaa mahdollisuuksiasi saada ensimmäinen työpaikkasi PT:nä.

  1. Pidä lupauksesi ja pysy siinä mitä on sovittu
    Jos olet sanonut lähettäväsi CV:si, työtodistuksesi kopion tai mitä ikinä mahdollinen tuleva työnantajasi haluaakin, niin tee se ja tee se mahdollisimman pian, ja ihan viimeistään silloin, kun olette sopineet, että lähetät sen. Kaikki arvostavat nopeita vastauksia, ja monet ärsyyntyvät, jos vastauksessa kestää kauan.
    Mikäli et saa edes aikaiseksi etsiä yhtä paperia ja lähettää sitä sovitun ajan sisällä, miten tuleva pomosi voisi saada vaikutelman, että kykenet hoitamaan kaikki PT:n työssä vaadittavat muistiinpanot, tapaamiset jne.?

  2. Älä peru haastattelua
    Jos olet ollut niin onnekas, että olet päässyt haastatteluun asti, onneksi olkoon! Jos todella haluat saada työn, priorisoi haastattelu kaiken muun edelle. Kukaan esimies ei arvosta sitä, jos asetat jonkin muun hänen aikansa edelle. Jos syy perumiseen on vakava, kuten perheenjäsenen äkillinen, hengenvaarallinen sairaus, sen toki useimmat ymmärtävät. Mutta se ei tee keneenkään vaikutusta, jos joku peruu epäselvästä syystä, eikä varsinkaan silloin, jos se tapahtuu enemmän kuin yhden kerran.

  3. Tee taustatutkimuksesi
    Ota niin paljon selvää yrityksestä kuin mahdollista. Vähintä mitä voit tehdä, on varmistaa, että löydät paikalle ajoissa. Käy paikan ulkopuolella joku päivä ennen tapaamista, tarkista osoite, selvitä pysäköintimahdollisuus tai lähin bussi- tai metropysäkki ja varmista, että löydät oikean sisäänkäynnin. Tee kaikkesi, ettet ole myöhässä sen takia, ettet löydä perille.

    Lue ennen haastattelua netistä tietoja yrityksestä, jotta olet perillä esimerkiksi työympäristöstä, aukioloajoista, hinnoista jne. Käy läpi ainakin yrityksen nettisivut, Facebook ja Instagram. Teet näin paremman vaikutuksen kuin sellainen haastateltava, joka on yhtä kysymysmerkkiä, kun kysytään mitä tiedät yrityksestä.

  4. Ole ajoissa
    Itsestäänselvyys PT:lle… tai niin sitä luulisi. Viiden tai kymmenen minuutin myöhästyminen ensimmäisestä tapaamisesta tulevan pomosi kanssa on suurin piirtein sama kuin et olisi tullut ollenkaan. Sinulla tulee olla älyttömän hyvä selitys, jos aiot nousta plus-pisteille tämän jälkeen.

  5. Ole nöyrä ja ymmärrä rajoitteesi
    Työhaastatteluun tulee mennä hyvällä itseluottamuksella ja omat vahvuudet tuntien, mutta vastavalmistuneena PT:nä sinun tulee myös olla nöyrä ja ymmärtää omat rajoitteesi ja heikkoutesi. Todennäköisesti sinulla ei ole vielä kovin paljon kokemusta ammatissa toimimisesta. Vaikka olisit itse treenannut paljon ja auttanut joitain kavereita aloittamaan salitreenin, pitää sinun tunnustaa, että luultavasti samaa työpaikkaa hakevat monet, joilla on jo monen vuoden kokemus ja tuhat PT-tuntia ansioluettelossaan. Oma treeni ja kavereiden treenaaminen on suurin piirtein kaikilla hakijoilla takataskussa.

    Olemalla nöyrä, tunnustamalla kokemuksen puutteesi ja kertomalla avoimesti siitä, miten olet valmis oppimaan ja että kyseinen työpaikka olisi mahtava paikka kehittyä PT:nä, saat pisteitä haastattelussa. Työnantajat haluavat yleensä palkata jonkun, jolla on suunta eteenpäin ja haluaa kehittyä ammatissaan.

  6. Muista kokemuksen puutteesi palkkaneuvottelussa
    Jos pääset niin pitkälle, että alatte keskustella palkasta, tulee sinun pitää mielessä, että sinulta puuttuu vielä kokemusta, sekä PT:nä että mahdollisesti kokonaistyökokemuksesta, jos olet kovin nuori. Jälleen tässäkin sinun tulee olla nöyrä ja tunnustaa rajoitteesi. Useimmilla saleilla on jonkinlainen porrastettu palkkausjärjestelmä, joten mitä enemmän kokemusta keräät, sitä enemmän tuntipalkkasi tulee olemaan. Kun on uutena alalla, joutuu aina aloittamaan pohjalta…valitettavasti.

  7. Pidä mielessä, että PT-tunnin hinta ja tuntipalkka eivät ole sama asia
    Palkasta puhuttaessa on tärkeää muistaa, että se summa, mitä työnantajasi laskuttaa asiakkaalta sinun ajastasi, on kaukana siitä, kuinka paljon sinulle maksetaan palkkaa. Verojen ja työntekijän vakuutusmaksujen ohella työnantajalla on kustannuksia, jotka eivät suoraan liity palkkaasi, kuten kiinteistökulut ja välineiden ylläpidon kulut. Lisäksi työnantajasi vastuulla on asiakkaiden laskuttaminen, muut hallinnolliset tehtävät sekä sen riskin ottaminen, että yhtään rahaa ei tule. Todennäköisesti työpaikkasi tekee myös runsaasti markkinointia tuodakseen sinulle asiakkaita, mutta se vaihtelee paljon eri salien välillä. Sekin voi vaihdella, että mistä ajasta saat palkkaa. Usein esimerkiksi asiakkaille soittamiseen ja konsultaatioihin käytetty aika on palkatonta, mutta uusien asiakkaiden hankkimisen kannalta välttämätöntä.
    Haastattelusta poistuessasi sinulla tulisi olla ymmärrys siitä, paljonko tuntipalkkasi on, mistä kaikesta saat palkkaa ja mikä on palkatonta, sekä millainen yrityksen mahdollinen bonusjärjestelmä on. Näin nämä asiat eivät tule yllätyksenä, kun aloitat uudessa työssäsi, ja voit laskea kuinka paljon sinun tulee tehdä töitä saavuttaaksesi tietyn kuukausipalkan.

Tsemppiä työhaastatteluun ja onnea uudelle uralle maailman hauskimmassa ammatissa!

 
DSC06203-321-158.JPG
001.jpg
TyöGuest User