PT-opiskelijan vinkit etäopiskeluun
Tämän blogitekstin on kirjoittanut sisällöntuotannon harjoittelija sekä pt-opiskelija Roosa Mikkonen
Oman opiskelutekniikan löytäminen voi olla haastavaa, mutta kokeilemalla erilaisia tekniikoita löydät varmasti itsellesi sopivan. Osan voi olla vaikea keskittyä hälinässä, kun taas toinen saa opinnoista silloin eniten irti. Tässä postauksessa kerron omat vinkkini tehokkaaseen oppimiseen.
Quizlet -sovellus
Quizlet -sovellus on luotu alun perin kielten opiskelemiseen, mutta olen oppinut ottamaan sovelluksesta kaiken irti. Quizletissä pystyt luomaan erilaisia settejä, joita on mahdollista opiskella eri tavoilla kuten “flashcards” -tyylillä. Anatomian opiskelu helpottui todella paljon Quizletin ansiosta, sillä sain opiskeltua sen kautta mm. lihakset ja luut kätevästi. Loin itse oman setin, jossa oli lihasten kuvat sekä nimet suomeksi ja latinaksi. Settien luominen on aikaa vievää, mutta pystyt myös haku -toimintoa käyttämällä löytämään valmiita settejä. Voit etsiä esimerkiksi hakusanoilla “lihakset latinaksi”.
Värien käyttö muistiinpanoissa
Kun teet luennoista muistiinpanoja niin huomaat, että uutta asiaa tulee paljon. Osa asioista voi tuntua alkuun vaikealta sisäistää ja vaatii paljon kertausta. Värejä käyttämällä saat vaikeat asiat ponnahtamaan tekstistä paremmin. Käytä erivärisiä yliviivaustusseja ja tunnista näin vaikeammat asiat tekstin seasta.
Powerpoint -esitykset
Lukiossa etsin luovaa tapaa tehdä muistiinpanoja, koska käsin kirjoittaminen alkoi olla työlästä, jos asiaa tuli paljon. Tällöin aloin luomaan Powerpointilla itselleni esitelmiä, joita kävin sitten läpi. Olen pt-opiskelujeni aikana luonut jokaisesta luentokerrasta Powerpointin, johon sisällytän esimerkiksi kysymyksiä ja kuvia. Powerpointilla pystyy tekemään muistiinpanoista mielekkäämpiä lisäämällä niihin animaatioita. Voit kirjoittaa itsellesi vaikkapa kysymyksen “mikä on luuston tehtävä?” ja animaatioiden avulla säätää sen näkymistä esitelmässä. Animoimalla saat säädettyä kysymykset tulemaan näytölle ensin, jolloin voit miettiä vastausta ja napauttaa vasta sen jälkeen vastauksen näkyviin.
Tämä toimii myös luuston opiskelussa. Etsi kuva esimerkiksi ihmisen ylävartalon luista ja lisää nuolia eri luihin, jotka haluat oppia. Animoimalla säädät esityksen niin, että kuva luista ja nuolet saapuvat näytölle samaan aikaan, mutta luiden nimet vasta napautuksen jälkeen. Näin pystyt kuvien avulla opiskelemaan luita helposti. Tämä toimii myös lihaksien kanssa!
Opiskelu lenkin lomassa
Laita kuulokkeet korviin, luento päälle ja lähde liikkumaan! Yhdeksi parhaaksi opiskelutekniikaksi olen itselleni todennut liikkeessä opiskelun, sillä esimerkiksi pöydän ääressä istuessani keskittyminen herpaantuu. Opiskelun lomassa saat hyötyliikuntaa sekä raitista ilmaa.
Paljon tsemppiä nykyisille sekä tuleville pt-opiskelijoille! Vaikka asiaa tulee lyhyessä ajassa paljon, niin kiire ei ole. Opiskele omaan tahtiisi ja muista, että kertaus on opintojen äiti.