Anna itsellesi mahdollisuus uuteen - kouluttaudu PT:ksi!
Kuluneiden parin vuoden aikana moni meistä on varmasti alkanut pohtimaan elämäänsä uudesta näkökulmasta. Monelta korona vei työpaikan kokonaan tai johti pitkiin lomautusjaksoihin. Nekin, jotka ovat saaneet pitää työpaikkansa, ovat joutuneet tottumaan muutoksiin. Toimistojen sosiaalisuus jäi unholaan, kun työt tehtiin kotoa käsin. Tehdyn etätyön määrä kaksinkertaistui, kun kotoa käsin työskenteli marraskuussa 2020 31% tietotyöläisistä. (Leskinen, 2020.) Perinteisten palaverien sijaan istuttiinkin kotona Zoomin ääressä, samalla, kun koko perhe saattoi olla kotona ja sen lisäksi, että vanhemmat kävivät töissä, heistä tuli myös lastensa opettajia.
Kaikilla aloilla etätöihin ei ole kuitenkaan ole ollut mahdollisuutta. Etenkin sosiaali- ja terveysalan työntekijät ovat käyneet läpi tuskien tien joutuessaan sopeutumaan viruksen luomiin muutoksiin, jatkuvaan joustamiseen ja päivittäiseen altistumisriskiin. Tehyn (2021) tekemän tutkimuksen mukaan 95% alle 30-vuotiaista sotealan työntekijöistä harkitsee alanvaihtoa. Kaikista työntekijöistäkin alanvaihtoa harkitsevien luku on hälyttävän suuri, 90%. (Tehy, 2021)
On täysin luonnollista, että suuret muutokset arjessa saavat pohtimaan omaa elämää ja tulevaisuutta täysin eri näkökulmasta, kuin aiemmin. Joillekin kutsumusammatti on muuttunut omaa hyvinvointia rasittavaksi pakolliseksi pahaksi, toisille arjen kuormitus on lisääntynyt samalla, kun mahdollisuus yksityisyyteen ja lepoon etenkin perheympäristöissä vähentyi.
Vuoden 2021 lopulla tehty päätös laajoista kuntosalisuluista vaikutti rajusti monen elämään. Sali ja treenaaminen saattoi olla henkireikä; se yksi asia, joka pysyi ennallaan kaiken muun muuttuessa. Onkin ollut selvää, että moni ymmärsi treenaamisen tärkeyden itselleen vasta siinä vaiheessa, kun siihen ei enää ollut mahdollisuutta. Nyt moni näistä henkilöistä on tehnyt elämässään suuren päätöksen ja aloittanut personal trainer -opinnot tehdäkseen henkireiästään ammatin ja muuttaakseen elämänsä suuntaa. Korona on saanut meidät ymmärtämään, että ikinä ei voi tietää, mitä tulee tapahtumaan, joten on tärkeää pystyä elämään elämää, josta nauttii.
PT-koulutuksista valmistuu vuosittain noin tuhat personal traineria, mutta silti Ala-Vähälän ja Liikuntatieteellisen seuran (2020) mukaan suomessa työskentelee noin 2300 personal traineria. Suurin osa valmistuneista ei siis päädy työskentelemään alalla, mutta toisaalta myös vaihtelu alalla on suurta. Kysyntää kuitenkin olisi selkeästi enemmän kuin tarjontaa, sillä monella personal trainerilla on jatkuvasti asiakaspaikat täynnä.
Etenkin koronan vuoksi ihmiset ovat oppineet panostamaan asioihin, joihin ei ehkä aiemmin panostettu. Yksi näistä panostuksen kohteista on oma hyvinvointi, jonka edistäminen voi ilmetä esimerkiksi oman valmentajan palkkaamisella. Jos siis valmentaja osaa brändätä itsensä ja osaamisensa hyvin, asiakkaita varmasti löytyy.
Anna itsellesi mahdollisuus uuteen ja kouluttaudu personal traineriksi. Seuraava koulutuksemme alkaa 7.3.2022.
Lähteet:
Ala-Vähälä, T. & Liikuntatieteellinen Seura. 2020. Mikä ihmeen PT? Selvitys personal trainer -alasta Suomessa. Luettavissa: https://www.lts.fi/media/lts_julkaisut/lts_selvityksia/mika-ihmeen-pt-selvitys-personal-trainer-alasta-suomessa.pdf
Leskinen, T. 22.12.2020. Tilastokeskus, Tieto & Trendit -blogi. Säännöllisesti kotona työskenteleminen on kaksinkertaistunut. Luettavissa: https://www.stat.fi/tietotrendit/blogit/2020/saannollisesti-kotona-tyoskenteleminen-on-kaksinkertaistunut/
Tehy, 10.9.2021. Tehyn tuore kysely: Lähes kaikki nuoret hoitajat harkinneet alan vaihtoa. Luettavissa: https://www.tehy.fi/fi/mediatiedote/tehyn-tuore-kysely-lahes-kaikki-nuoret-hoitajat-harkinneet-alan-vaihtoa