Oletko jäänyt jälkeen PT-opinnoissasi?

Älä huoli. Se on tapahtunut meille kaikille jossain vaiheessa elämää. Joskus elämä ei suju niin kuin olemme suunnitelleet. Siksi meillä IntensivePT:llä on laaja tukiverkosto sinulle, joka olet jäänyt jälkeen. Uudelleen aloittaminen on yleensä vaikeaa, kun luentomateriaalia on katsottavana useita tunteja. Tässä on joitain konkreettisia vinkkejä, jotka helpottavat opintojen aloittamista ja tavoittelemasi PT-lisenssin saavuttamista!

Liity tukiryhmään

Meidän on helpompi pitää yhteyttä useisiin ihmisiin, jos kaikki ovat osa yhteistä ryhmää. Siksi olemme luoneet Facebookiin tsemppiryhmän kaikille, joiden opinnot ovat hidastuneet. Kysy lisätietoja Instagramissa tai sähköpostitse, niin annamme sinulle pääsyn ryhmään. Postaamme ryhmään opiskeluvinkkejä, järjestämme tarvittaessa opiskelukavereita ja annamme pääsyn uusiin materiaaleihin.

Mieti, miksi halusit alunperin opiskella personal traineriksi

Hyvin usein menetämme motivaation, koska unohdamme miksi haluamme tehdä jotain. Oliko tavoitteesi työskennellä PT:nä? Oliko tarkoituksesi auttaa ystäviäsi tai perhettäsi? Johtuiko se siitä, että luulit sen mielenkiintoiseksi ammatiksi? Jäljelle jäävät useammin ne, jotka osallistuvat koulutukseen oman itsensä vuoksi. Mikäli opiskelet vain omia treenejäsi varten, suosittelen heti laskemaan asettamiasi vaatimuksia. Käy ensin läpi mielestäsi hauskat luennot ja vasta sen jälkeen vaikeammat.

Luo suunnitelma

Tämä on kaikista tärkein asia - etenkin, jos haluat oppia kaiken mahdollisimman hyvin ennen kokeiden aloittamista. Opittavaa tietoa on yli 100 tunnin edestä. On siis tärkeää, että sinulla on selkeä suunnitelma, tavoite ja välitavoitteet ennen kuin aloitat opiskelun - muuten kaikki on turhaa. Mikäli kuuntelet mukavuudenhaluasi ja opiskelet vain silloin kun se tuntuu hyvältä tai silloin kun aihe on mielenkiintoinen, on todennäköistä, että valmistuminen kestää entistä pidempään. Mene epämukavuusalueellesi ja harjoita kurinalaisuutta.

Riippuen siitä, kuinka pitkälle olet päässyt koulutuksessa, sinun on selvitettävä, mitä on jäljellä. Jos sinulla on 100h luentoja katsottavana, sinun tulee jakaa tämä osatavoitteisiin. Esimerkiksi kuinka monta tuntia voit opiskella yhdessä päivässä? Jos se on kaksi tuntia, se tarkoittaa, että koko luentomateriaalin läpikäymiseen menee 50 päivää. Älä panikoi, vaan kirjoita se paperille. "Katson 2 tuntia luentoja joka päivä". Aloita siitä. Luo suunnitelma ja pysy siinä. Motivaatiosta on helpompaa saada kiinni, kun hommat saa alkamaan kunnolla.

Muista kuitenkin, että koulutuksemme on joustava juuri siitä syystä, että voit edetä omaan tahtiisi ja sovittaa opinnot arkeesi. Jos pystyt opiskelemaan vain 15 minuuttia päivässä, sekin on hyvä alku. Tavoitteiden ei tarvitse olla suuria. Tärkeintä on, että saat opiskelurytmistä kiinni.

Kirjoita ylös, mikä oli mielestäsi vaikeaa ja jatka eteenpäin

Vältä juuttumista vaikeisiin asioihin silloin, kun katsot luentoja ensimmäistä kertaa. Yritämme selittää koulutuksen palapelinä. Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on selvittää kaikki palapelin ympärillä olevat kehykset. Helpoin tapa tehdä tämä on käydä läpi kaikki luennot. Se on suunnilleen sama kuin palapelin varsinaisen kehyksen luominen ja palasten lajittelu väreihin. Et tiedä minne projekti on menossa, mutta olet selvittänyt kaiken itse. Jotkut kappaleet voit sijoittaa suoraan ja toisten sijaintia sinun on mietittävä hieman kauemmin. Samoin sinun on annettava itsellesi aikaa sulatella kaikkia oppimaasi. Aloita kokonaisuudesta ja mene sitten yksityiskohtaisesti siihen, mikä oli mielestäsi vaikeaa.

Löydä juuri sinulle toimiva opiskelutekniikka

Erilaisia opiskelutekniikoita on esimerkiksi:

  • luentojen kuuntelu

  • luentojen kuuntelu muiden askareiden lomassa (esim. tiskaaminen, työmatkat, treenit, lenkit)

  • luentojen katsominen ja muistiinpanojen tekeminen

  • vaikeiden asioiden kertaaminen luentotallenteilta

  • flashcardien tai muistilappujen käyttö

  • erilaiset piirrustukset tai muistisäännöt

Yritä tehdä opiskelusta mahdollisimman helppoa.

Varaa opiskeluajankohdat kalenteriisi

Varaa kalenteristasi opiskeluajat. Sammuta puhelin, jos voit. Kerro perheellesi, että aiot opiskella. Vaihda ympäristöä, jos kotona opiskelu tuntuu vaikealta. Mene kahvilaan tai kirjastoon. Älä unohda kuulokkeita ja hiljaisen musiikin kuuntelua.


Onnea opintoihin ja muista olla stressaamatta liikaa. Voit suorittaa tämän koulutuksen omaan tahtiisi. Sinulla on luultavasti elämässäsi paljon vastuita ja vaatimuksia. Tärkeintä on tehdä suunnitelma ja sitten pysyä siinä. Kukaan ei voi tehdä työtä puolestasi. Joten anna palaa ja kerro, jos jäät jumiin matkan varrella. Olemme täällä sinua varten.