Luo vaihtelua asiakkaidesi ruokavalioihin

Personal trainereina tiedämme, että on tärkeää pystyä tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisia vaihtoehtoja ruokavalioon ravitsemuksellisten tarpeiden kattamiseksi ja välttämään asiakkaiden kyllästymistä tiettyihin ruokiin. Joskus voi tuntua vaikealta löytää vaihtelua tuttuihin ja turvallisiin ruokiin ja resepteihin - siksi ajattelimme esitellä teille erilaisia ​​tapoja luoda vaihtelua ruokavalioon.

Vaihtoehtoiset raaka-aineet

Yksi helpoimmista tavoista tarjota asiakkaillesi vaihtelua, on antaa erilaisia vaihtoehtoja kullekin ravinto-ohjelmassa määritellylle ruoalle. Ohjeistuksessa se voi näyttää esimerkiksi tältä:

125 grammaa kanaa TAI muuta vähärasvaista proteiininlähdettä (<5 grammaa rasvaa / 100 grammaa)

Asiakas voi siis valita vapaasti kaikista vähärasvaisista proteiinilähteistä, joissa rasvaa on alle 5 grammaa 100 grammassa. Tämä myös asettaa asiakkaan asemaan, jossa hän on oppii lukemaan ja ymmärtämään eri ruokien sisällysluetteloita.

Tässä muutama esimerkki lisää:

2 viipaletta täysjyväleipää, jossa <5 grammaa sokeria ja >5 grammaa kuitua 100 grammassa

1 kpl mitä tahansa hedelmää

2 kourallista valinnaisia ​​kasviksia

100 grammaa valinnaisia ​​juureksia

2 dl valinnaisia ​​marjoja

1 dl kvinoa TAI muu vastaava hiilihydraattilähde (esim. täysjyväriisi, vehnä)

Vaihtoehtoiset reseptit

Reseptejä suosivat usein ne, jotka haluavat viettää aikaa keittiössä, tai ne, joilla on perhe, jossa kaikki haluavat syödä maukkaan yhteisen illallisen. Näille henkilöille voit antaa 4-5 erilaista reseptiehdotusta lounaalle ja päivälliselle sekä 4-5 erilaista aamiais-/välipalavaihtoehtoa, joilla on samanlainen ravintosisältö, joista asiakas voi valita vapaasti. Esimerkiksi:

Lounas ja päivällinen

Linssipastaa sienillä ja tomaateilla

Kvinoa-salaatti katkarapujen ja kananmunien kanssa

Paistettua riisiä kanan ja vihannesten kanssa

Pannulla paistettua naudanlihaa perunamuusilla

Aamiainen / välipala

Kaurapuuroa omenalla ja marjoilla

Rahkaa marjoilla ja maapähkinävoilla

Täysjyväleipää kalkkunalla, raejuustolla ja vihanneksilla

Munakokkelia sienillä ja vihanneksilla sekä täysjyväleipää

Smoothie marjoilla, jogurtilla ja banaanilla

Älä unohda liittää mukaan tarkkoja reseptejä ainesosineen ja ravintoarvoineen!

Rullaava ruokavalio

Kolmas vaihtoehto on luoda rullaava ruokavalio, eli 3-4 päivän pituinen ruokavaliosuunnitelma, jossa jokainen päivä näyttää erilaiselta. Neljännen päivän jälkeen kierros alkaa alusta. Sisältöä voi päivittää aina tarpeen mukaan, joko yksi raaka-aine tai ateria kerrallaan, tai yksi päivä kerrallaan.

Mikään näistä tavoista ei ole parempi tai huonompi kuin toinen - tärkeintä on, että käytät menetelmää, joka sopii työskentelytapoihisi ja joka sopii myös asiakkaallesi.

RavitsemusAnnu Keskisaari