4 hyvää ruokailutottumusta

Suosi värejä

Värikäs ruoka ei ole vain visuaalisesti kaunista katseltavaa, vaan myös loistava tapa saada riittävästi vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja! Vihannekset, hedelmät ja marjat erivärisinä, pähkinät, siemenet ja erilaiset kaalit ovat kaikki hyviä antioksidanttien lähteitä. Eri värit edustavat erilaisia ​​antioksidantteja, ja ne parantavat toistensa ominaisuuksia.

Monipuolisuus

Vaihtelemalla aterioidesi raaka-aineita, reseptejä ja tyylejä saat ruoasta enemmän nautintoa. Monikaan meistä ei jaksa syödä kanaa, riisiä ja parsakaalia viikkotolkulla. Syömällä monipuolisesti vähennät sairausriskiä ja edistät kestävää, terveellistä ruokavaliota. Älä siis putoa rutiineihisi, vaan päästä luovuutesi valloilleen ja haasta makunystyröitäsi! Käytä rohkeasti erilaisia yrttejä ja mausteita - nekin luovat aterioihin monipuolisuutta.

Säännöllisyys

Säännöllinen ateriarytmi edistää tasaisemman verensokerin muodostumista päivän aikana ja vähentää ylensyömistä. Säännöllisyys ylläpitää tasaisen energiatason, jonka avulla pystyt suoriutumaan töissä, treeneissä ja arjessa.

Tilaa sattumille

Terveellisessä ruokavaliossa ja hyvissä ruokailutottumuksissa on ehdottomasti tilaa sattumille. Onko perjantai-illan pitsa viikkosi kohokohta? Tai kenties lasillinen viiniä tai sipsit elokuvaa katsoessa? Näiden ruokien kieltäminen ei ole terveellisen elämän edellytys, vaan niillä on paikkansa tasapainoisessa ruokavaliossa. 80/20 periaate on hyvä muistaa tässä kohdassa!

RavitsemusAnnu Keskisaari